• vrouw op het toilet met prachtige aangepaste wastafel en functionele toiletsteunen

Er komt een dag waarop u wat meer ondersteuning nodig heeft om de algemene dagelijkse bezigheden te kunnen blijven doen. Soms gaat dit geleidelijk bij het ouder worden, soms vrij abrupt door bijvoorbeeld een ongeluk.

Ondervindt u problemen bij het opstaan van bijvoorbeeld het toilet of is het in en uit bad komen bezwaarlijk geworden, dan zijn er hulpmiddelen die dit vergemakkelijken. In tijdschriften en ook via internet worden er tal van producten aangeboden die interessant kunnen zijn, maar zijn deze ook geschikt voor u en wat is er nog meer te koop op dat gebied zult u zich misschien afvragen.

Wij proberen u door middel van deze website een stukje op weg te helpen op het gebied van badkamer- en toiletaanpassingen.

Profilo Smart

Profilo Smart

Hulpmiddelen voor veilig douchen, baden en de toiletgang

Algemeen gebruikelijke aanpassingen worden niet vergoed.
Producten die te koop zijn bij een bouwmarkt of thuiszorgwinkel tegen een gangbare prijs en vaak zelf te plaatsen. Bijvoorbeeld: een douchestoel (losse voorziening), toiletverhoger (verhoogde toiletpot of verhoogde closetzittingen), handgrepen voor aan de muur, een speciale wastafel of antislipmateriaal voor in de badkamer.
Ook voor de plaatsing hiervan wordt er vanuit gegaan dat u dit zelf bekostigt via een klusbedrijf of de woningbouwvereniging of dat u hiervoor een beroep kan doen op familie, buren of vrienden.

Maatwerk en specifieke hulpmiddelen, vergoeding in overleg met de WMO-consulent

Producten die verstrekt worden door speciaalzaken, medische (groot)handel of via erkende installateurs. Deze producten zijn over het algemeen wat meer aangepast aan de persoonlijke beperking of -eisen. Plaatsing hiervan dient via een vakman te worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld: een douchewc, sta-op systeem voor het toilet, toiletliften, stomatoilettafel, handmatig of elektrisch in hoogte verstelbare wastafels, baden en douchebrancards.

Het is verstandig om u vooraf goed te laten informeren over uw beperkingen (via uw huisarts, specialist of in samenwerking met een ergotherapeut) en uw mogelijkheden. Dit is van belang bij de keuze van de juiste hulpmiddelen. Vaak zit in de basisverzekering van uw zorgverzekering ook een vergoeding voor een aantal consulten met een ergotherapeut.

Nu is het tijd om een keuze te gaan maken welke producten het meest geschikt zijn voor u. Samen met een van onze adviseurs is er een mogelijkheid om u op dit vlak verder te helpen.

Wilt u een aanvraag doen bij de afdeling WMO van uw gemeente, dan kunt u hier kijken voor de ondersteuning die wij daar in bieden.

Indien u zelf wilt overgaan tot aanschaf van producten, dan kunnen wij u ook daarin adviseren.

download hier de kleurenbrouchure

download hier de kleurenbrouchure

Wat bieden wij?
U kunt onze producten bekijken en vaak testen in onze toonzaal/testruimte. Om u goed te kunnen helpen, vragen wij u vooraf een afspraak te maken. Het is aan te raden om uw ergotherapeut mee te vragen naar dit bezoek om alle knelpunten samen te bespreken.

Soms is het belangrijk dat een van onze adviseurs bij u thuis komt kijken. Indien uw ergotherapeut hierbij aanwezig kan zijn of uw aannemer, dan heeft dat onze voorkeur.
Sommige producten kunnen ook tijdelijk worden achter gelaten om u de gelegenheid te geven deze uitgebreid te testen. Wilt u meer informatie hierover, neemt u dan contact met ons op.

Als er een keuze is gemaakt welk product het meest adequaat is in uw situatie, dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor u maken. Soms alleen voor de kostprijs van het product, soms kunnen we ook een schatting erbij vermelden voor de plaatsingskosten.

Indien gewenst kunnen wij ook adviseren bij de keuze van een erkend vakman bij u in de buurt.