• vrouw op het toilet met prachtige aangepaste wastafel en functionele toiletsteunen

Er komt een dag waarop u wat meer ondersteuning nodig heeft om de algemene dagelijkse bezigheden te kunnen blijven doen. Soms gaat dit geleidelijk bij het ouder worden, soms vrij abrupt door bijvoorbeeld een ongeluk.

Heeft u na een ongeval of door een chronische aandoening een lichamelijke beperking overgehouden, dan zullen er waarschijnlijk veel aanpassingen in huis gedaan moeten worden. Vaak komt u in een voor u nog onbekende wereld terecht waar u de juiste weg nog niet weet te bewandelen.
Wij proberen u door middel van deze website een stukje op weg te helpen op het gebied van badkamer- en toiletaanpassingen.

Hulpmiddelen aanvragen

Dit kan bij de afdeling WMO van uw gemeente, het zorgloket.

Closomat douchewc met sta-op systeem

Closomat douchewc met sta-op systeem

Zij zullen samen met u kijken naar welke mogelijkheden er zijn en welke eigen bijdrage u zelf dient te betalen. Vaak wordt er een afspraak gemaakt om bij u thuis te kijken waar de struikelblokken liggen.

Het is verstandig om u vooraf goed te laten informeren over uw beperkingen (via uw huisarts, specialist of in samenwerking met een ergotherapeut) en uw mogelijkheden. Dit is van belang bij de keuze van de juiste hulpmiddelen. Vaak zit in de basisverzekering van uw zorgverzekering ook een vergoeding voor een aantal consulten met een ergotherapeut.

Nu is het tijd om een keuze te gaan maken welke producten het meest geschikt zijn voor u (adequaat). Het is ondoenlijk voor consulenten van de WMO om alle beschikbare hulpmiddelen te kennen. Samen met een van onze adviseurs is er een mogelijkheid om u op dit vlak verder te helpen.
Wat bieden wij?

U kunt onze producten bekijken en vaak testen in onze toonzaal/testruimte. Om u goed te kunnen helpen, vragen wij u vooraf een afspraak te maken. Het is aan te raden om uw ergotherapeut mee te vragen naar dit bezoek om alle knelpunten samen te bespreken.

Soms is het belangrijk dat een van onze adviseurs bij u thuis komt kijken. Indien uw ergotherapeut hierbij aanwezig kan zijn of uw aannemer, dan heeft dat onze voorkeur.
Sommige producten kunnen ook tijdelijk worden achter gelaten om u de gelegenheid te geven deze uitgebreid te testen. Wilt u meer informatie hierover, neemt u dan contact met ons op.

download hier de kleurenbrochure

download hier de kleurenbrochure

Als er een keuze is gemaakt welk product het meest adequaat is in uw situatie, dan kunnen wij een vrijblijvende offerte voor u maken. Soms alleen voor de kostprijs van het product, soms kunnen we ook een schatting erbij vermelden voor de plaatsingskosten.
De meeste gemeenten vragen u twee offertes op te vragen bij verschillende firma’s waarbij de keuze zal vallen op de aanbieder die de voordeligste prijsopgave heeft gegeven (goedkoop) of eigenlijk de economisch goedkoopste voorziening.

Indien gewenst kunnen wij ook adviseren bij de keuze van een erkend vakman bij u in de buurt. Het kan zijn dat de werkzaamheden uitgevoerd worden door uw woningbouwvereniging of door een installatiebedrijf dat via een Europese aanbesteding een contract heeft met de gemeente. Dit kunt u navragen bij het zorgloket van uw gemeente.