• vrouw op het toilet met prachtige aangepaste wastafel en functionele toiletsteunen

Het verzorgen van een stoma vraagt om de nodige zorgvuldigheid. Om de stomadrager daarbij behulpzaam te zijn, is een comfortabele stomatoilettafel ontworpen. Deze wastafel vereenvoudigt de verzorging van de stoma en biedt optimale hygiëne.

Comfortabel
Onder uiterst hygiënische omstandigheden kan de stomadrager rustig de nodige handelingen verrichten, zoals het legen van het zakje, het verwisselen van de plak en het spoelen.
Om het zicht op de stoma te vergemakkelijken, biedt het gebruik van de schaarspiegel een oplossing.

De stomatoilettafel is speciaal ontwikkeld voor colon-, ileo- en uro-stomadragers. Vooral voor stomadragers die spoelen, biedt de wastafel een geheel nieuwe, moderne methode van verzorging.
Bij individueel gebruik wordt de hoogte van de stomatoilettafel aangepast aan de lengte van de gebruiker. De bovenkant van de wastafel hangt dan ongeveer 10 cm onder de stoma. Voor algemene ruimten, zoals in ziekenhuizen, is de standaardhoogte 80 tot 85 cm.

download hier de kleurenbrochure

download hier de kleurenbrochure

De stomatoilettafel is ergonomisch vormgegeven. De voorzijde sluit optimaal aan bij het lichaam en is enigszins verlaagd en naar binnen gebogen. De rand aan de voorzijde is versmald, zodat het stomazakje makkelijk in de spoelbak kan hangen.
De stomatoilettafel is uitgevoerd in zeer glad, witgekleurd kunststof materiaal (A.B.S. met toplaag) dat warm aanvoelt. De éénhendel mengkraan is voorzien van een uittrekbare handdouche, die onder andere voor het schoonmaken kan worden gebruikt. De spiegel is schuin geplaatst, zodat de stoma eenvoudig is te controleren. De krachtige randwaterspoeling zorgt ervoor dat alle fecaliën direct worden weggespoeld.

De stomatoilettafel kan op iedere plaats geïnstalleerd worden waar aan- en afvoer is van water.

Wilt u weten of u in aanmerking kan komen voor een vergoeding, vraag na bij het zorgloket van uw gemeente, de afdeling WMO
Voor alle andere vragen kunt u contact opnemen met ons.