• vrouw op het toilet met prachtige aangepaste wastafel en functionele toiletsteunen

Het spoelen met water na de stoelgang wordt in veel landen als heel normaal beschouwd. In landen rond het Middellandse Zeegebied en in Azië wordt het gebruik van toiletpapier als onhygiënisch ervaren. Ook in Nederland is de zogenaamde douchewc in opkomst en wordt het aanbod steeds groter. Is de douchewc in Nederland geïntroduceerd als hulpmiddel voor de aangepaste markt, ondertussen neemt deze zijn plek op de luxe markt ook steeds meer in.

speciale verlenging van de standaard Closomat Palma Vita

speciale verlenging van de standaard Closomat Palma Vita

Closomat is een van origine Zwitsers product en met zorg ontwikkeld voor de luxe én aangepaste markt. De onderdouche en föhn zijn verwerkt in het keramiek van de toiletpot, de bediening is eenvoudig en door vrijwel iedereen te gebruiken zonder aanpassing. Er is een staand model en een wandhangend model beschikbaar waarop diverse opties mogelijk zijn. De zitting van de Closomat is groter dan een standaard closetzitting en het maximaal gebruikersgewicht van 190 kg maakt deze douchewc uitermate geschikt voor zware personen, maar ook voor mensen met een meer ingrijpende lichamelijke beperking.

Door het plaatsen van een XXL toiletzitting is de Closomat Palma Vita zelfs geschikt voor personen met een lichaamsgewicht tot 360 kg!

De Closomat Palma Vita kan worden geleverd met een verticalelift of sta-opsysteem, waardoor het opstaan en gaan zitten van en op het toilet een stuk makkelijker gaat.

download hier de kleurenbrochure

download hier de kleurenbrochure

De Closomat Lima Vita kan worden geleverd inclusief elektrisch hoog-laagsysteem, voorzien van onafhankelijk opklapbare armleggers. Het maken van een zijwaartse transfer vanuit een rolstoel is hierdoor eenvoudiger, doordat je de zitting van het toilet op dezelfde hoogte kan plaatsen als de zitting van de rolstoel. Na het doorschuiven op het toilet, kan deze door middel van 1 druk op een knop op de juiste hoogte worden gesteld voor de toiletgang.

Voor meer aanpassingsmogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

Wilt u een aanvraag doen bij de gemeente voor een vergoeding via de WMO, kijkt u dan ook hier voor meer informatie.